- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- hry
- pre deti
- hry pre deti
- teplo
- hry pre dievčatá
- hry pre chlapcov
- deti
- vykurovanie
- udené mäso
- domáde udenie
- udené ryby
- hračky
- dievčatá
- lego
- ohrev
- ohrievanie
- domov
- teplo domova
- pop-it
- barbie
- Populárne
- hračky s prekvapením
- zberaťeľské
- Hračky
- Obľubené
- zbierka
- chlapci
- STROMčEK
- pece
- ohrievače
- udenie
- vianoce
- ozdoby
- vianočná výzdoba
- dušičky
- sviečka
- sviatok zosnulých
- kahance
- mäso
- udiareň
- údené klobásy
- udené klobásy
- VIANOčNý STROMčEK
- domáce udiarne
- naradie
- dom
- kliešte
- domáce naradie
- náradie pre kutilov
ZÁHRADNÝ NÁBYTOK
KVETINÁČE A ZÁHONY
ÚDENIE A GRILOVANIE
DOM A ZÁHRADA
POSILŇOVANIE A FITNESS
PRE DETI



Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov
Udiareň v domácej záhrade - zistite, aké je to jednoduché
S pomocou dvorovej udiarne môžeme pripraviť domáce údeniny, klobásy, syry a ryby. Ľahko si ho postavíme sami, aj keď môžete použiť aj hotové udiarne dostupné na trhu. Môžeme ho nainštalovať natrvalo na záhradu alebo si vybrať mobilné zariadenie, ktoré môžeme denno denne bez problémov skladovať v garáži. Tu je niekoľko užitočných rád, ktoré vám pomôžu vytvoriť si domácu udiareň.
Konštrukcia a typy domácich udiarní
Rozlišujeme niekoľko typov udiarní. Môžu sa líšiť nielen v samotnom systéme, ale aj v druhu jedál a výrobkov v nich pripravených. V domácich udiarňach sú jedlá zavesené na špeciálnych stĺpoch alebo tyčiach a umiestnené do udiacej komory. Hromady alebo tyče je možné z času na čas tiež ručne otáčať. Najjednoduchšie domáce udiarne pozostávajú z ohniska, dymového kanála a fajčiarskej komory. Udiareň si môžeme postaviť svojpomocne alebo použiť hotové riešenia.
Môžeme rozdeliť udiarní na:
- Udiarne s medziľahlým ohniskom.
- Udiarne s priamym ohniskom.
- Udiarne s ohniskom a dymovodom.
- Elektrické udiarne s generátorom dymu a ohrievačom.
- Hybridy.
Druhy a metódy udenia
V udiarni môžeme pripraviť mnoho rôznych jedál - mäso, mäsové výrobky, ryby, syry atď. Rozlišujeme tri druhy udenia:
- Chladno pri teplote 16 - 22 °.
- Zahrejte na teplotu 22 - 40 °.
- Horúce pri 40 - 90 °.
Udenie nielen dodáva pokrmom chuť a vôňu, ale ich aj perfektne konzervuje. Udenie nám tiež pomôže zabiť plesne a baktérie. Udenie môže mať aj dietetickú hodnotu - v prípade tučných jedál sa časť tuku počas udenia roztopí.
Chuť jedla bude závisieť nielen od spôsobu údenia, ale aj od typu použitého dreva. Na údenie môžeme použiť jablkové, čerešňové, orechové, javorové, jelšové, viničové, bukové, dubové, jaseňové, arabské, brezové (bez kôry) a lipové drevo. Rôzne druhy dreva môžu dať výrobkom nielen jedinečnú chuť, ale aj farbu (napr. Lipa alebo buk dodá výrobkom zlatožltú farbu). Drevo by malo byť suché, bez známok plesne alebo hniloby. Na zvýraznenie a spestrenie chuti údených jedál môžeme do dreva pridať vetvičky vresu alebo bobkové listy.
Udiareň v domácej záhrade - zistite, aké je to jednoduché
S pomocou dvorovej udiarne môžeme pripraviť domáce údeniny, klobásy, syry a ryby. Ľahko si ho postavíme sami, aj keď môžete použiť aj hotové udiarne dostupné na trhu. Môžeme ho nainštalovať natrvalo na záhradu alebo si vybrať mobilné zariadenie, ktoré môžeme denno denne bez problémov skladovať v garáži. Tu je niekoľko užitočných rád, ktoré vám pomôžu vytvoriť si domácu udiareň.
Výber správneho miesta
Ak chcete vo svojej záhrade postaviť udiareň, pamätajte na to, že dym by nemal rušiť ostatných, napríklad našich susedov. Udiareň je najlepšie umiestniť na menej viditeľné miesto, kde nebude vystavené.
Vďaka domácej udiarni dokážeme pripraviť jedlá so zaujímavou chuťou a vôňou. Postaviť domácu udiareň nemusí byť náročné, ale môžeme použiť aj hotové riešenia. Výrobky pripravené v domácej udiarni určite zapôsobia na našu rodinu a hostí.