ZÁHRADNÝ NÁBYTOK
KVETINÁČE A ZÁHONY
ÚDENIE A GRILOVANIE
DOM A ZÁHRADA
POSILŇOVANIE A FITNESS
PRE DETI



Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov
- Úvod
- Teplomery do udiarní
Teplomery do udiarní
Udiarne sú skvelým riešením pre ľudí, ktorí radi pripravujú jedlá na čerstvom vzduchu. Môžeme údiť mäso, ryby alebo syr. Príprava jedál v údiarni im dodáva originálnu chuť, ktorá sa nedá dosiahnuť iným spôsobom. Vďaka domácemu údeniu vieme, čo jeme. Vyhneme sa umelým konzervantom a iným chemickým prostriedkom.
- Akcia
Záhradné udiarne si môžeme postaviť sami alebo kúpiť. Pri jeho stavbe je potrebné dodržiavať určité pravidlá. Najdôležitejšou časťou je ohnisko. Je to miesto, kde sa spaľuje drevo. Udiarne používajú dym z tohto ohňa, aby dali svojim jedlám jedinečnú chuť. Ohnisko v niektorých modeloch je samostatná časť, ale spojená so zvyškom udiarne. Ďalším dôležitým prvkom je fajčiarska komora. Toto je oblasť, kde sa nachádza jedlo, ktoré sa údi. Komora má rôzne upevňovacie prvky. Najčastejšie sa jeho veľkosti pohybujú od 60 cm do 110 cm. Dymový kanál je zariadenie na odsávanie dymu. Musí byť vyrobený z materiálu, ktorý je odolný voči vysokým teplotám. Neodmysliteľným prvkom udiarne je komín, vďaka ktorému je spaľovanie efektívnejšie. Odvádza aj prebytočný dym. Stojí za to pamätať, že komín musí byť vzdialený od ohniska. Klapka je modernou súčasťou udiarne. Umožňuje vám regulovať činnosť dymu. Vďaka nemu môžete fajčiť za studena aj za tepla. Doplnkovým príslušenstvom môže byť teplomer. Umiestnenie na stenu alebo kryt umožňuje sledovať teplotu.
Záhradné udiarne sa vyrábajú z rôznych materiálov. Je to on, kto určuje účinnosť fajčenia. Pohodlným riešením sú elektrické udiareň. Majú ohrievač a termostat, ktoré udržujú konštantnú teplotu. Pri výbere udiarne by ste mali venovať pozornosť parametrom. Ich veľkosť určuje efektivitu prípravy jedla. Tehlové udiarne sú postavené z betónu, tehál alebo kameňa. Takéto udiarne sú estetické. Konštrukcie tohto typu sú však ťažké. Preto musia byť umiestnené na základni na pevnom povrchu. Drevené udiarne poskytujú najlepší účinok a tiež vyzerajú veľmi atraktívne. Nie sú však také trvanlivé ako tehlové. Kovové sudové udiarne sú odolné voči teplote a počasiu. Udiareň z dreveného suda udržuje teplotu vo vnútri. Funguje lepšie pri nízkych vonkajších teplotách. Umožňuje pripraviť jedlo aj na jeseň. Šunkovary sú naopak domáce spotrebiče. Umožňujú vám vyrábať si vlastné mäsové výrobky doma.